De Sociale Winkel

facebook


De Sociale Winkel is gevestigd aan de A.H.G. Fokkerstraat 24 te Assen. De Sociale Winkel is bedoeld voor iedereen.

De Sociale Winkel

Inbrengen: dinsdag, woensdag en zaterdag van 13:00 tot 15:00

Maar wat betekent dit nu werkelijk?
Onze deur is voor iedereen geopend. Ongeacht inkomen!
Tegen zeer lage prijzen verkopen wij. Vaste prijzen en zeer laag starttarief tot maximaal 10,00. Af en toe kunnen goederen wat hoger uitvallen maar dan vindt u de prijs op het artikel.
Met de opbrengst gaan wij het werk van de Stichting Budget Support mede financieren. Wat helemaal nieuw geworden is dat wij ook voedsel verstrekken. En daarmee worden wij zeker geen concurrent van de voedselbank Assen maar vullen een gat welke soms ontstaat, of zijn juist een aanvulling op, en hopen op deze manier meer mensen te ondersteunen. De samenwerking zien wij als een must voor beider organisaties om zaken goed geolied te laten verlopen.

Is er dan niets meer gratis?
Dat blijft. Met dit verschil: mensen die (grote) financile problemen kennen blijven hun goederen/artikelen gratis krijgen. Hierin verandert niets qua aantallen e.d. De “oude regels” blijven voor hen bestaan.
Hoe vervelend dit soms kan zijn/voelen: dit wordt getoetst. Voor hen is ook het voedsel. Dit wordt niet verkocht.
Er is geen verwijzing nodig door een instantie, wij toetsen zelf of hebben in sommige gevallen contact met keten partners. We voeren met enige regelmaat een her-screening uit. Wij willen graag zo eerlijk mogelijk verdelen.


Inbreng

Voor het inbrengen van kleding,schoenen, speelgoed, linnengoed e.d. kunt u op dinsdagmiddag, woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 13:00 uur tot 15:00 uur bij ons terecht.

Er is geen doorverwijzing van een instantie nodig, iedereen die dat wil kan zichzelf aanmelden in de Sociale Winkel.

Er is ruime keus in kinderkleding, voor stoere meiden en jongens, maar ook voor peuters en kleuters in alle maten. Voor volwassenen is er een ruime keuze aan modieuze kleding

Jassen, parka’s, broeken, truien… iedereen lekker warm gekleed voor een koude winter! Of lekker luchtig in voorjaar / zomer

Ook hebben we schoeisel voor dames, heren en kinderen.

Openingsmomenten.
Vanaf heden zijn wij geopend op de dinsdag, woensdag en zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Speelgoedinname voor speciale acties

De Sociale Winkel neemt graag uw zo goed als nieuwe speelgoed in/aan. Ook kinderboeken zijn van harte welkom mits deze er als nieuw uitzien. Zowel de binnen als buitenkant.

Een kleine toelichting is op zijn plaats.

Sinds 2005 verzorgd de Sociale Winkel de grote Sinterklaas actie. Wij stellen hiermee ouders in de gelegenheid om op een van te voren vastgesteld moment te komen shoppen voor pakjesavond. Hierdoor komt er geen kind in de verdrukking en kan elk kind onbekommerd genietenvan een “rijk” gevulde pakjesavond. Er mag uiterlijk niet te zien zijn dat het te krijgen cadeau “tweedehands” is.Uiteraard geldt dit voor kinderen die nog volop geloven in de Sint en zitten op de basisschool (tot en met groep 4)Op alle scholen wordt er vanaf groep 5 gewerkt met lootjes.Het team van de Sociale Winkel kijkt elk jaar uit naar dit evenement. De inname vindt het hele jaar door plaats en de voorbereidingen voor de actie starten in september van elk jaar.Het is een hele organisatie maar wordt met heel veel plezier en inzet gedaan.
De afgelopen jaren stond de winkel garant voor 130 kinderen die door deze inzet een geweldige avond beleefden en dit willen wij graag continueren.
Voor elk kind proberen we elk jaar een chocoladeletter bij te sluiten evenals een zakje met chocomunten.

Ook voorzien wij ouders (op hun verzoek) van een cadeau als hun eigen kind jarig is en zelf de middelen niet hebben f wanneer hun kind regelmatig wordt uitgenodigd voor een feestje van een leeftijdsgenootje. Het niet uitsluiten van kinderen is een grote drijfveer om dit steeds weer voor elkaar te krijgen.Uiteraard vindt er een screening plaats.

In de periode van kerst verzorgt de Stichting kerstpakketten voor de minima. Ook hierin trachten we elk pakket een persoonlijk tintje te geven door voor elk kind een kleinigheidje in te sluiten vanuit de actie Sinterklaas.

Onze vrijwilligers zullen door het bovenstaande vaak kritisch kijken naar de aangeboden goederen. Wij vragen uw begrip hiervoor wanneer we zaken afwijzen.

 

Vrijwilliger worden
We hebben een enthousiast team van vrijwilligers dat met veel plezier enkele uren per maand in de Sociale Winkel helpt. Maar we kunnen nog meer hulp gebruiken! Als je graag met mensen omgaat, iets met kleding hebt en vrije tijd zinvol wil besteden, kom dan ons team versterken! We werken volgens een vast (maand)rooster. Je kunt zelf aangeven hoeveel uren je beschikbaar wilt zijn en je wordt dan in overleg ingeroosterd, op woensdag- of zaterdagmiddag. Lijkt het je wat, neem dan contact met ons op: info@budgetsupport.nl